Tinder, bakermat van de romantiek… De bekende liefdesloterij noteerde tot wel 1 miljard swipes per dag tijdens de coronapandemie. Dat kan alleen maar om echte liefde draaien. En regel 1 van cupido is: uiterlijk vertoon is alles. Daar mag een kekke bolide natuurlijk niet aan ontbreken. Maar met welke auto moet je poseren voor maximaal neuken succes? Daar is nu antwoord op. Lees het Auto Virals Datingadvies!

Size brand matters!

Ieder geslacht heeft een eigen manier om leuk over te komen op Tinder. Het ene geslacht zal de lipjes tuiten, bil naar achter steken en het hoofdje licht kantelen. En vrouwen hebben vast ook hun manieren om leuk op de foto te staan. Daar zijn inmiddels al complete epistels over geschreven. Maar hoe zit het met gebruik van je auto op Tinder: doen of niet? Een studie van Money wijst uit dat het maar net ligt aan wat je (M/V) rijdt. Bijna alle merken helpen je, al doen sommige dat vooral van de wal in de sloot.

Moet die auto op Tinder?

Wil je het op safe spelen? Dan kun je de auto altijd weglaten. Als vrouw heb je volgens Money sowieso al 56% kans een match te scoren op Tinder zonder auto. Dus dat zit al snor. Mannen moeten een stuk meer aanpoten: met 9% succes mag je als vent jezelf een schouderklopje geven (al kun je dat beter niet doen waar je date bij is, ziet er raar uit). Het onderzoek laat dan ook zien dat vooral bij de mannen de verschillen enorm zijn met en zonder (juiste of verkeerde) auto. Bij vrouwen zijn die marginaal.

Eensgezind over auto op Tinderprofiel

Ondanks de zeer verschillende percentages is het vooral grappig dat de top 5 en flop 5 voor beide geslachten hetzelfde is. De rest van de rangorde vertoont wel verschillen. Ook leuk om te zien is de aanwezigheid van veel Britse merken die in ons poldernederzettinkje waarschijnlijk niet eens in iemands hoofd op zouden komen. Hoort blijkbaar bij een Brits onderzoek. En dacht je: duurder = beter? Niet helemaal.

To the point: met deze auto scoor je op Tinder

Het is een Brits onderzoek, dus Aston Martin staat natuurlijk bovenaan. Of toch niet? Blijkbaar is er een groep actiever op Tinder dan de golddiggers (M/V): de milieuactivisten! Wat blijkt? Een Tesla geeft je flink meer kans op palen daten. Mannen maken 110(!)% meer kans op een (rechtse) veeg. En vrouwen? 11%. En dat is gelijk ook de max die je als vrouw extra scoort met je bolide. Verder staan voor beide seksen op de tweede plaats Aston Martin, gevolgd door Porsche, Land Rover en Audi.

Auto’s die je niet op je Tinderprofiel moet zetten

De absolute cockblocker (of het vrouwelijk equivalent daarvan) is een MG – geloof het of niet. Wat kan er mis zijn met een MG? Misschien angst voor pech onderweg? Ook SEAT, Vauxhall (Opel voor continentale intimi), Skoda en Subaru verpesten het voor je. Of om het allemaal overzichtelijk op een rijtje te zien:

Bron: Money.co.uk

Hoe scoren ‘onze’ auto’s?

Allemaal leuk en aardig, maar in Nederland staan misschien 3 MG’s waarvan er met veel geluk eentje rijdt. Land Rovers en Aston Martins zijn nu ook niet echt reguliere straatornamenten. Dus laten we eens kijken hoe onze 10 favoriete automerken van de afgelopen maand het volgens Money doen op Tinder – uiteraard per geslacht.

Verschil in succes ten opzichte van geen auto
MerkManVrouw
Kia-16%-3%
Volkswagen+7%+2%
Toyota-11%+2%
Skoda-38%-4%
BMW+15%+2%
Peugeot-15%-4%
Opel-45%-5%
Ford-7%0%
Hyundai-1%-1%
Audi+41%+3%

Ja leuk, maar…

Hier zitten natuurlijk wat haken en ogen aan. Als man zul je met een Toyota Aygo hoogstwaarschijnlijk andere resultaten scoren dan met een Supra – om maar wat te noemen. Welnu, er is wel degelijk naar modellen gekeken. Zo bleken mannen te profiteren van bijvoorbeeld een BMW M4 of 3 Serie, terwijl ze een i3 beter geheim konden houden. En zo zijn er meer voorbeelden. Ben je op zoek naar een Tinder-boost? Dan loont het om het hele artikel erop na te pluizen.

Tot slot wat conclusies

Na 70 auto’s op Tinder geplaatst te hebben, kwam Money met een aantal (verrassende en minder verrassende) conclusies:

  • Een auto van een prestigieus merk betekent voor beide geslachten een grotere kans op pompen succes.
  • Wil je krikken? Neem een Tesla (of een MG als je dat krikken graag letterlijk doet).
  • Vrouwen met sportauto’s doen iets betere zaken.
  • 4×4’s, SUV’s en familiebakken zijn mannenverschrikkers.
  • Een premiumsedan of sportief coupéetje helpt de man aan een date.
  • Kleine hatchbacks en SUV’s doen vrouwen naar links swipen.

Doe er je voordeel mee

Heb je een Tesla (net als de rest van het middenmanagement)? Voelde je tot nu toe een weerstand jouw elektrabolide te delen met hongerig vlees van het andere geslacht? Toch doen! O, en heb je een MG? Lekker onder een doek laten staan en later ter sprake brengen. Als je getrouwd bent, of zo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 × 29 =