autosalon brussel toyota hilux at35 arctic trucks

Toyota bracht allerlei nieuws mee, maar laten we eerlijk zijn: niemand koopt een Land Cruiser en niemand die auto’s een warm hart toedraagt is geïnteresseerd in die kleine stadskarretjes en Greenpeace-modellen. Vandaar dat alleen de Toyota Hilux AT35, een door Arctic Trucks aangepaste Hilux, aan bod komt.

Elke autoliefhebber kent het filmpje waarin Jeremy Clarkson (toen nog in naam van Top Gear) bewees hoe onverwoestbaar een Toyota Hilux is. Deze AT35 door Arctic Trucks doet daar nog een schepje bovenop. Het is een opvolger van de op ballonbanden gezette Hilux waarmee – eveneens in Top Gear – James May een vulkaanexpeditie deed. Helaas oogt deze iets minder imposant, waarschijnlijk doordat de banden nog enigszins geciviliseerd ogen. Een strakke krachtpatser is het echter wel!

autosalon brussel toyota hilux at35 arctic trucks

Wat weten we van deze auto? Bizar weinig, om eerlijk te zijn. Zelfs Toyota en Arctic Trucks zelf laten weinig los over deze Hilux AT35. Nu zal Toyota Nederland ook niet verwachten dat er stapels aanvragen voor deze auto binnenkomen. De vraag naar gedegen consumentenadvies over deze auto zal daarom laag blijven in ons land. Het is vooral de wow-factor die maakt dat hij een vermelding krijgt op Auto Virals. Nog een foto!

autosalon brussel toyota hilux at35 arctic trucks

De informatie die we hebben, is dat het onderstel flink is aangepakt om zelfs verder te gaan waar een standaard Hilux het moet opgeven. Daarnaast zijn er andere wielen met flinkere banden gemonteerd. Ben je niet zo van het in je eentje naar het einde van de wereld rijden? Er is nog een achterbank aanwezig, dus met 4 tot 5 man exploreren behoort tot de mogelijkheden. Van alle markten thuis, deze Toyota Hilux AT35.

Check meer leuke spots op de Autosalon in Brussel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 + 19 =