era gt40 ford replica

De Ford GT40, voorvader van de inmiddels zijn tweede generatie belevende GT, is een iconische auto. Punt. Is hij echter zo iconisch dat je 2 ton zou neerleggen voor een replica?

Wij van Auto Virals houden van veilingvoer. Of het nu gaat om een kekke GTI van weleer of wat racemonsters voor een trackday, een beetje (online) snuffelen naar de pareltjes is altijd leuk. Als je dan tijdens dat snuffelen denkt te zijn gedoken op een van de meest illustere sportwagens uit de geschiedenis, wordt het des te leuker. Helaas is het feest iets minder uitbundig dan het lijkt.

De adverteerder geeft het in de titel al eerlijk aan: het gaat niet om de echte Ford GT40, maar om een door ERA Replica Automobiles gebouwde neppert. Maarrrr… naar het schijnt benadert deze replica het origineel als geen ander. Plezier gegarandeerd! Met 108.000 kilometer op de teller heeft de eigenaar er in ieder geval van genoten, al is 2000 kilometer per jaar (het besje tikt dit jaar de 53 aan!) natuurlijk niet bepaald wat een standaard forens op de klok zet.

De zwarte nep-GT40 had bij de eerste aflevering een dikke 475 pk aan boord, afkomstig uit een 5,7-liter V8. Via een ZF 5-bak moest dat geweld op de achterwielen terechtkomen. 295/50 R15 Goodyear Eagles moeten ervoor zorgen dat er ook daadwerkelijk wat van die kracht zorgt voor beweging in de ERA. Kijkend naar deze en de andere specs kun je niet anders dan concluderen dat deze replica met zorg is gebouwd. Aan de foto’s te zien is het ook echt een net exemplaar.

era gt40 ford replica

Blijkbaar is deze replica bovendien een gezocht object, want bieder 4402 (wie dat ook moge zijn) gooide meteen 70.000 op het daarvoor gedane bod van 30.000 euro. Inmiddels staat de prijs op 104.000 euro, maar de veilingmeesters verwachten 165.000 tot 200.000 euro opbrengst. Nu lijkt een schatting van maximaal 2 ton erg veel voor een replica. Ondertussen is de originele Ford GT40 echter onvindbaar en ging er enkele jaren geleden nog eentje weg voor een recordbedrag van 11 miljoen dollar. Daarbij is dit bepaald niet zomaar een schuurprojectje met een Kever-motortje. Kun je leven met het idee dat je een replica hebt? Bied dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 − 20 =