Fans van Back to the Future konden al smullen met Playmobil. De DeLorean was, ondanks dat hij een mix van “1955” en “2015” was, een bijzonder vermakelijk nerd-object. Ook hier staat hij in de kast. Wat een ongelooflijk euforisch nieuws was het dan ook toen Playmobil de Toyota Hilux uit de Back to the Future-trilogie in speelgoedvorm – ahum – collectors’ edition lanceerde. En dan kijk je nog eens goed…

Waarom?

Het idee is zo leuk. De uitvoering lijkt ook aardig simpel. Men neme screenshots uit de film (zoals onderstaande). En dan begin je de boel na te bouwen.

Lastig? Blijkbaar. Want wat een ontzettend leuke Playmobil-replica van de Back to the Future Toyota Hilux had kunnen zijn, ziet er van voren eerder uit als een hoekigere variant van een veel latere Mitsubishi L200. Het model heeft namelijk eenzelfde soort welving in de motorkap (met ‘boze’ lampen) en de Toyota Hilux heeft geen luchthapper. Maar wacht eens: de Mitsubishi L200 heeft die wel– en nog ongeveer op dezelfde plek ook! Zie hieronder.

Het lijkt er dus op dat de bouwers consequent naar de verkeerde auto hebben gekeken tijdens het maken van dit model.

Is het dan nu klaar?

Nee, het is nog niet klaar. Je zou zeggen dat het ontwerpen van de vier schijnwerpers op de rollbar een koud kunstje is. Bij Playmobil hebben ze waarschijnlijk gedacht: vier lampen zijn vier lampen, dus doe maar wat. Het resultaat: rechthoekige lampen waar ronde horen te zitten.

Is het dan nu wel klaar?

Vooruit. We vergeven Playmobil de niet-kloppende verhoudingen van bepaalde zaken, de missende spiegels en het niet-overeenkomende kenteken. En vooruit: complimenten voor het plaatsen van de lampen tussen de bumper en bullbar. Marty en consorten zien er bovendien weer koddig uit.

Toch even zelf kijken?

De vraag blijft of de echte collector zich erdoor laat afschrikken. Waarschijnlijk niet. Als je nieuwsgierig bent geworden naar de Back to the Future Toyota Hilux van Playmobil, dan vind je die hier. Leuker blijft echter de DeLorean. Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
10 × 29 =