autosalon brussel peugeot instinct concept

Het is al eerder voorbijgekomen: de plaatjes die je ziet van de Autosalon van Brussel zijn volledig arbitrair. Persoonlijke voorkeur, meer niet. Of het is net een model dat in de vergetelheid was geraakt tussen al het andere blik.Dat lot trof deze concept car ook bijna.

Deze Peugeot Instinct Concept was typisch zo’n auto die pas begon op te vallen toen de beurs al leeg aan het lopen was. De hele Peugeot-stand stond sowieso niet op het lijstje must sees zoals onder andere McLaren, Bentley en BMW dat wel stonden. Toch was deze toevallige encounter erg leuk. Wat een auto!

autosalon brussel peugeot instinct concept

De lijn doet sterk denken aan die van de Ferrari GTC4Lusso, alleen dan langgerekter. Peugeot rept zelf van een ‘shooting brake’, en daar hebben ze ergens gelijk in. Het is overigens een vijfdeurs met heuse zelfmoorddeuren (in het Nederlands klinken suicide doors nog onaantrekkelijker!).

autosalon brussel peugeot instinct concept

De auto heeft lekker veel vlees op het bot, vooral op de achterste heupen. De goede portie junk in the trunk wordt mooi gebalanceerd door de wat smallere opbouw. Natuurlijk dragen de dikke velgen goed bij aan het voorkomen van de auto. Geen straf om hierin gezien te worden, dat is zeker.

autosalon brussel peugeot instinct concept

De Peugeot Instinct Concept is een nogal verbonden auto die allerlei apparaten aan zich linkt en bovendien van alles leert over zijn rijder en diens voorkeuren, om zo nog beter in te spelen op degene die hem bestuurt. Klinkt allemaal vet geavanceerd, maar vooral beangstigend. Wanneer iets een schat aan informatie over jou bezit, is er immers altijd iemand die zich dezelfde schat aan informatie graag toe-eigent. Laat de auto lekker rijden, de rest kunnen we prima zelf. Uiteraard kan deze Instinct dat rijden helemaal zelf doen, elektrisch en zo. Maar wat is hij mooi, hè? Of kies je toch voor iets anders uit Brussel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
9 + 14 =