2019 hyundai veloster n

De Hyundai Veloster is onthuld en direct is duidelijk, dat de fabrikant zich verder verwijdert van het stoffige imago. Pogingen werden al gedaan met eerdere modellen (zoals de vorige Veloster), maar waren nog niet eerder zó succesvol!

Een Hyundai Veloster N

Hyundai presenteert de 2019 Veloster direct als N, zeg maar een M, maar dan van Hyundai. Eerder werd de i30 al in een N-uitvoering gepresenteerd, dus helemaal nieuw is het performance-label niet. De i30 N is een niet misselijk autootje met een prima prijskaartje. Voor een krappe 40 mille krijg je een leuk aangekleed, prima presterend smijtijzertje. De verwachting is dat de Veloster niet ver daarboven geprijsd gaat worden.

2019 hyundai veloster n

Wat we (denken te) weten

Dit nieuws is knettervers van de pers, dus erg veel is er nog niet duidelijk over Hyundai’s nieuwste. Car and Driver gist naar een soortgelijke krachtbron als de i30 N, dus 2 litertjes vergezeld door een turbo. Dat zou betekenen, dat er een niet malse 275 pk uit te persen moet zijn. Dan praten we dus over een acceleratie naar de 100 in de buurt van de 6 seconden en een topsnelheid die vroeger alleen was toebedeeld aan exorbitante Duitse sedans die het gentlemen’s agreement respecteerden (250 km/h).

2019 hyundai veloster n 3

Wat we zien

Voor nu moeten we het vooral met de foto’s doen. En het moet gezegd: het merk is een eind gekomen sinds de Pony hier het bejaarde koperspubliek de pacemaker op hol hielp. Inmiddels staat er gewoon een goede reden om eens langs de Hyundai-dealer te rijden als je in de markt bent voor een geinige sportieve hot hatch! Het unieke, asymmetrische uiterlijk blijft ook bij deze generatie Veloster behouden met 1 portier aan de linkerkant en 2 aan de rechterkant. Nutteloos, maar blijkbaar heet guitig. Voor de rest springen de dikke velgen en de blauwe kleurstelling met rode accenten vooral in het oog. Het is nog nooit eerder gebeurd, maar met deze 2019 Veloster is er een Hyundai die hongerig maakt. Het lijkt wel de wereld op z’n kop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 ⁄ 3 =