tesla roadster

Wil je een video zien van de nieuwe Tesla Roadster die even doodleuk tien-friggin’-duizend Newtonmeters loslaat op het asfalt? Twitteraar Shehryah Khan heeft het moment vastgelegd, onder luid gegil van Engelstalige schuttingtaal. Wees dus gewaarschuwd.

Krijg je de Twittervideo niet aan de praat? Gek, wij ook niet. Hieronder daarom de Youtube-video. Echt heel spannend is het allemaal niet. Zo ontiegelijk snel ziet hij er niet uit op de beelden. En dat terwijl je verwacht dat deze auto zelfs zonder raket de ruimtereis had kunnen aanvangen. Om in cijfers te spreken: dit oogt niet als 0 tot 100 km/h in 2 seconden. Al met al is het echter toch leuk om weer wat bewegend beeld te hebben van een volgens Teslaanse traditie in mysterie gehulde auto.

Mysterie

Mysterie? Jawohl. Laten we ervan uitgaan dat, ondanks de miserabele kwartaalcijfers die Elon ons traditioneel voorschotelt, de fabriek blijft draaien. Dan nog is het volkomen onduidelijk wanneer je de auto krijgt. Desondanks durft de geboren Zuid-Afrikaan doodleuk om een storting van 215.000 dollar te vragen: nu 4.000, over een dag of tien nog eens 211.000. Daarvoor krijg je dan wel een telg uit de Founders-serie, zo’n ultrahip geintje waar autofabrikanten tegenwoordig wel vaker mee schermen: eerste paar modelletjes met wat extra opsmuk gaan onder die naam voor hogere en soms exorbitante bedragen weg. Gewone Roadsters – met een even ongewone hoeveelheid koppel – kosten initieel 4.000 en tien dagen later nog eens 39.000 dollar. Klopt: 43.000 dollar. Maar of de kous daarmee af is, vertelt Musk niet.

Leverdatum

Misschien dan een kleine hint wanneer je hem voor de deur hebt staan? Ook dat is niet duidelijk, behalve dat het niet eerder dan 2020 zal zijn. En toch zul je zien dat er voldoende gekken te porren zijn voor de aanbetaling. Zeker in deze contreien, waar geld op je rekening alleen maar geld kost. Hij flikt het gewoon weer, wedden? Hij zal wel moeten, want Ferrari en Dyson hijgen hem in de nek.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 + 27 =