wayne newton mercedes benz 380sl

Een (in standaarduitvoering) mooie auto van een man met een bekende naam (voor de gemiddelde Amerikaan). Dat is soms al reden genoeg om er een paar woorden aan te wagen. En dan zie je in dit geval wat Niko-Michael Coachworks met de auto gedaan heeft. Is dit nou lelijk? Of eigenlijk stiekem ergens diep van binnen toch een heel klein beetje fantastisch?

Wayne wie?

Maak kennis met Wayne Newton, rasentertainer met een cv waarvan het grootste deel zich in het doorgaans weinig ingetogen Las Vegas heeft afgespeeld. Onze Wayne is duidelijk van het motto “meer is meer”. En dat zie je aan zijn hele lifestyle. Groot huis, lekker luxe bootje (dat vergat te blijven drijven enkele jaren geleden), prima wagenpark en natuurlijk af en toe een oer-Amerikaanse renovatie van de tronie. De gemiddelde aannemer zal tot aan zijn pensioen minder ingrijpend hebben verbouwd dan de plastisch chirurg van deze Mr. Las Vegas. En als je toch bezig bent met verspijkeren, waarom niet gelijk een van je auto’s meenemen?

Enter Niko

Niemand minder – maar ook zeker niemand meer – dan Niko Sokol van Niko-Michael Coachworks mocht de uit 1981 stammende Mercedes-Benz 380SL van Wayne Newton onder handen nemen. Niko staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige creaties en daar gaan we absoluut geen discussiepunt van maken. Dat zit hoogstwaarschijnlijk meer dan snor. Maar het uiterlijk… Tja, wat vinden we daarvan?

Het oordeel

Eerlijk? Als je de gouden accenten, het veel te vierkante en gekke dakje en de koplampen vergeet, staat hier nog wel een aardig apparaat. Noem me idioot, maar de lijn van de heupen is best mooi. En een volledig op te bergen klapdak eventjes op maat bouwen kan ook geen koud kunstje zijn. Plak er een leuk wrapje op, steek een andere set (ronde?) lampen in de grille en doe gewoon nooit, maar dan ook nooit, de kap dicht. Dan heb je wat. Doe echter een voorzichtige schatting wat onze Wayne hiervoor heeft moeten aftikken en vraag je dan nog eens af of het de moeite waard was. Lastig.

Waarom is dit nieuws?

Onlangs is de 380SL door Barrett-Jackson geveild in de favoriete stad van Mr. Las Vegas (drie keer raden welke stad dat is). Een onbekende koper vond het unieke schepsel ogenschijnlijk $84.700 (dik €72.000) waard, want daarvoor werd de bijzondere Benz afgehamerd. Voor dat geld koop je makkelijk twee bijzonder fraaie onaangepaste exemplaren. De kans dat je er eentje vindt met krap 3.500 kilometer op de teller is echter klein. Dus zeg het maar: kopen of slopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 × 29 =