land rover 1948 restauratie

Land Rovers. Echte terreinauto’s voor echte mannen met modder aan de laarzen en tweed om hun lijf. Al sinds jaar en dag bouwt de fabrikant auto’s die niet alleen ogen alsof ze het terrein aankunnen, maar dat ook daadwerkelijk kunnen. Land Rover gaat nu een heel bijzondere auto restaureren.

Launch Model

De auto die grondig in ere hersteld gaat worden, is een model uit 1948. De restauratie vindt plaats in het kader van de 70e verjaardag van het merk. Fans en wiskundig onderlegde lezers zien het verband: dit is een vroeg modelletje. En niet zomaar: het gaat om een van de 3 originele “Launch Models”, ofwel modellen die voor de lancering van het merk gebruikt zijn.

land rover 1948 restauratie

Veld in Wales

Het oude besje heeft de afgelopen 20 jaar in een veld in Wales door moeten brengen, nadat iemand het lumineuze idee had opgevat om de Land Rover te restaureren. Nu, 20 jaar nadat dat idee werd geopperd, gaat deze restauratie daadwerkelijk plaatsvinden. Dit alles onder het toeziend oog van de vorige eigenaren. Zij mogen in Land Rover’s Classic Works Facility in Solihul meekijken hoe de oudgediende een nieuwe kans krijgt.

Land Rover Defender Autocar

Opvolger Defender

De restauratie van de oude Land Rover wordt een flinke taak, maar niet zo flink als een ander belangrijk evenement dat op de 70e verjaardag van Land Rover gaat plaatsvinden: de lancering van de nieuwe Land Rover Defender. De oude Defender werd onlangs uit productie gehaald na maar liefst 67 jaar op de prijslijsten van het merk geprijkt te hebben. De schetsen van de opvolger gemaakt door Autocar (zie hierboven) laten zien hoe onmogelijk het is om een dergelijk icoon een waardig opvolger te geven. Hopelijk komt de voorspelling van het Britse blad niet uit, en pakt Land Rover het aan als Mercedes-Benz deed bij de G-Klasse: héél subtiel met eventueel een grondig gewijzigd interieur. Binnenkort zullen we het weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 + 11 =