autosalon brussel mclaren 720s 4

Het was moeilijk al het mondvocht binnen te houden bij de stand van McLaren op de Autosalon van Brussel. De meningen mogen dan verdeeld zijn over de nieuwe 720S, het is een verdomd lekker karretje in het echt – zeker in de getoonde kleurstelling. Zo’n 570S Spider gaat eveneens niet gauw vervelen. Check de platen!

De McLaren P1 (GTR) was in geen velden of wegen te bekennen op de Autosalon van Brussel. Desondanks was het zeker niet behelpen bij het Britse merk, dat de stand deelde met zeer bedenkelijk blik van Rolls-Royce. Zowel de 570S Spider als de nieuwe 720S waren vertegenwoordigd.Laten we de spanning opbouwen en ‘onderaan’ beginnen.

McLaren 570S Spider

Toen McLaren begon aan een soort comeback van hun afwezigheid na de magistrale F1, voelde het allemaal een beetje als behelpen. Erg klinische auto’s met evenmin sexy namen als MP4-12C leken nog geen plek te mogen hebben in de schaduw van hun roemruchte voorganger. Met de nieuwe modellen is dat zeker niet meer het geval. Je kunt zeggen wat je wilt van het uiterlijk (en daar zijn nogal wat meningen over), maar saai en klinisch zijn ze niet meer.

autosalon brussel mclaren 570s 3

autosalon brussel mclaren 570s 1

McLaren 720S

De Autosalon in Brussel mocht gelukkig ook een model uit de Super Series ontvangen, en wel de McLaren 720S. Deze kleurstelling – wat is het, Burgundi? Aubergine? – voor buiten- en binnenkant is werkelijk bizar mooi, helemaal met de titaniumkleurige wielen en remklauwen. Zelfs de meest verstokte hater van de nieuwe koplampen moet de auto in deze uitvoering kunnen waarderen. Een goede kanshebben voor de titel Plaatje van de Show.

autosalon brussel mclaren 720s 4

autosalon brussel mclaren 720s 2

autosalon brussel mclaren 720s 1

autosalon brussel mclaren 720s 3

autosalon brussel mclaren 720s 5

Deze auto verdient wat extra aandacht, al is het alleen maar omdat McLaren er zelf nogal bescheiden over doet. Zo wordt de naam 720 afgeleid van het opgegeven vermogen (720 pk). Echterhebben enkele enthousiastelingen met een rollerbank het apparaat eens aan de tand gevoeld. Daarbij werd geconcludeerd dat de motor eerder richting de 800 pk produceert. Afgezien van dat de auto dus een absoluut plaatje is om te zien, blijkt het ook nog eens een beest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 ⁄ 2 =