honda nsx autosalon brussel

Je zou Honda op zo’n Autosalon in Brussel zo voorbijlopen. Onterecht! Er staat heus wel wat leuks tussen het bejaardenblik. Een snelle Civic zou je aandacht kunnen trekken. Toch is het vooral de NSX die hier aandacht krijgt.

Enerzijds is het goed te begrijpen dat Honda de illustere naam NSX afstoft. Het wekt immers een hoop verwachting. Aan de andere kant legde het toekennen van deze naam aan de hybride sportauto een behoorlijke druk op het model. Vooralsnog lijkt hij de verwachtingen niet helemaal waar te maken. De nieuwe Honda NSX is daarmee de Jordy Cruijff van het Japanse merk. Deels terecht, want hoe kun je een in samenwerking met Ayrton Senna ontwikkeld, met de hand gebouwd icoon een opvolger geven? Dat is niet niks, net asl de opvolger van de Honda S2000 die in de pijpleiding zit.

honda nsx autosalon brussel

Is hij dan zo lelijk? Nee, helemaal niet. Is er iets mis mee? Ook niet. Het is gewoon geen NSX. We hebben het over een hybride auto met automaat. Zeg je dan Honda, dan denk je direct aan gedrochtjes als de Insight. Niet aan wat misschien wel het meest begeerlijke is dat ooit uit het land van de Rijzende Zon kwam rollen.

honda nsx autosalon brussel

Dus ik zou voor een ritje bedanken? Dat ook weer niet. Het is geen waardige opvolger voor Honda’s belangrijkste meesterwerk ooit, maar dat maakt het geen slechte auto. Het is bovendien een ontzettend strakke auto om te zien. Bovendien moet er vast wat te beleven zijn met in totaal 581 pk om mee te spelen.

honda nsx autosalon brussel

Leuk detail: de straatversie werd tentoongesteld naast de GT3. Zoals je ziet, lijkt er niet veel extra nodig om deze auto circuitwaardig te maken. Dat maakt de nieuwe NSX alleen maar interessanter!

Lees ook wat andere merken hadden neergezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 × 28 =