autosalon brussel ford gt

Het is inmiddels alweer 3 dagen geleden dat de Autosalon van Brussel de laatste dag beleefde, maar dat betekent niet dat de stroom foto’s ophoudt. Nog 4 merken worden er behandeld, waaronder Ford. Geen snelle Fiesta’s of Focussen, maar 2 andere heerlijkheden die je (mede dankzij ons belastingklimaat) bijna zou vergeten. Bovendien stond er een markant figuur op de stand.

Ford heeft naar de Autosalon van Brussel wat lijkt op een gesponsorde Stig meegenomen. Het moet natuurlijk een van de Ford endurance drivers uit de GT voorstellen. O ja, bijna vergeten te vermelden: hij is dus van Lego.

autosalon brussel ford lego stig

Over de GT gesproken: hier alvast een leuk artistiek plaatje van de openingen in de achterzijde, met uitzicht op Citroën.

autosalon brussel ford gt

Hij is alweer eventjes op de markt, deze Ford GT. In 2015 werd het nieuwe model voor het eerst geïntroduceerd in (waar anders) Detroit. Een geslaagde moderne interpretatie van een geslaagde moderne interpretatie van een oogstrelende supercar. Ondanks dat het alweer even geleden is en de auto al enige tijd verkocht wordt (of werd, sinds vorige week, maar daarover hieronder meer), is het niet bepaald een auto die je de keel uit zal komen.

autosalon brussel ford gt

Net als Ferrari met de GTC4Lusso en 488GTB, vond Ford het een goed idee om op de Autosalon van Brussel het huzarenstukje in ’s werelds saaiste kleur neer te zetten. Een historisch verantwoord blauwtintje had de auto leuker gestaan.

autosalon brussel ford gt

Dat ‘EcoBoost’ is nogal misleidend. Het lijkt daardoor net of de motor zó uit een Fiestaatje komt. Bovendien is de V6 heel veel, maar niet eco. De kans dat een nieuwe eigenaar hier een probleem van maakt, is klein. Die is waarschijnlijk al lang blij dat hij een GT heeft weten te bemachtigen, aangezien de auto stijf uitverkocht is. Je laatste kans was vorige week, tijdens de Barrett-Jackson-veiling in Scottsdale (Arizona). Je had daarvoor wel minimaal $2,55 miljoen en een beetje moeten meenemen, want zover was de winnende bieder op zijn minst bereid te gaan. Dan had je wél een historisch verantwoord blauw exemplaar (MET STREPEN!) gehad. Nu resten alleen nog de foto’s.

autosalon brussel ford gt

Nog zo’n fijn apparaat: de Ford Mustang. Wie ooit in een Mustang van uiterlijk 2014 heeft gereden, kan alleen maar ontzag hebben voor de enorme sprong in kwaliteit die met name het interieur heeft doorgemaakt. Of het uiterlijk er – zeker na deze facelift – nog even goed uitziet, valt te betwisten. Het is in ieder geval niet zo erg als het 90’s model, dat een slap aftreksel was van het eveneens verre van mooiste 80’s model.

autosalon brussel ford mustang

Toch geeft de auto altijd een gemengd gevoel. Hij is mooi, het is een leuke auto om mee te rijden (zelfs een goede rijdersauto sinds 2015!), maar je weet dat hij hier nooit echt zal verkopen. Daarvoor mogen we de Nederlandse overheid bedanken. Of het gebrek aan innovatie bij een dergelijke autofabrikant om stevige prestaties aan te bieden met een acceptabele uitstoot. Het is altijd leuker om de overheid de schuld te geven, dus laten we dat doen.

autosalon brussel ford mustang

Hier meer autonieuws uit Brussel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 − 7 =