autosalon brussel ferrari gtc4lusso portofino 812 superfast 488 gtb

Op een plek als de Autosalon van Brussel blijft een merk als Ferrari altijd de gemoederen bezighouden. Ook deze editie had het Italiaanse merk genoeg meegenomen om van te smullen.

Op onderstaande foto zie je 4 van de 5 auto’s waarmee Ferrari op de Autosalon van Brussel acte de présence gaf. Vooralsnog was er geen elektrisch geweld uit Italië bij. Vooraan de GTC4Lusso die de markante FF opvolgde. Er zijn slechtere manieren om met 4 personen over het asfalt te denderen, zelfs al moet het in het leasegrijs. In het pornorode interieur zul je immers meer merken van de V12 dan van het uiterlijk (dat er een heel stuk op vooruitgegaan is, overigens). Daarachter zien we de gloednieuwe Portofino en nog een glimp van een 812 Superfast en een 488.

autosalon brussel ferrari gtc4lusso portofino 812 superfast 488 gtb

Om maar meteen de Portofino erbij te halen: de scherpe lijnen geven de auto een stuk meer oomph dan de zachte lijntjes van met name de eerste California, maar ook diens opvolgers. Overigens komt de auto op de foto’s minder uit de verf dan in het echt. Naast het uiterlijk is ook onderhuids de boel flink opgeleukt. Met 600 pk zijn er weinig concurrenten op de weg om je shine te stelen. Maar is dit nou echt dé kleur voor deze auto?

autosalon brussel ferrari portofino

Heer en meester van de line-up op dit moment is de 812 Superfast. Niet minder dan 800 pk onder de kap, klaar om losgelaten te worden op wat er aan rubber contact wil maken met het asfalt. Of hij mooier is dan de F12, is moeilijk te zeggen. Er zitten hier en daar wat vouwen in het koetswerk die (zeker op de foto) niet heel begerenswaardig ogen. Dat je echter veel plezier moet kunnen hebben met dit monster, staat buiten kijf.

autosalon brussel ferrari 812 superfast

Eindigen we op het hoogtepunt? Dat hangt er helemaal van af. Als je het hebt over ruwe power, dan niet. Als je het hebt over verkoopaantallen, dan wel. Alsnog is Ferrari’s instapper op veel parkeerplaatsen de koning, dus alles is relatief. De dichte stond er net als grote broer GTC4Lusso in het leasegrijs.

autosalon brussel ferrari 488 gtb

Zijn open broeder was eveneens aanwezig. Voor dit model koos Ferrari de kleur rood. Conclusie: Ferrari heeft niet moeilijk gedaan over het meenemen van modellen, maar had wel een minuut extra mogen besteden aan de kleuren.

autosalon brussel ferrari 488 spider

Meer Brussels genot hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 9 =