Wees bang. Wees zeer bang. De Fransen hebben een nieuw wapen in de strijd tegen alle vormen van niet volledig braaf rijgedrag: de ‘superflitspaal’ (of liever: horrorflitspaal). Staat deze immobiele RoboCop je straks op te wachten op ’s lands wegen? De Belgen moeten er al aan geloven. Het lijkt dus een kwestie van tijd.

Waar hebben we het over?

Het gaat hier om de MESTAfusion (ja, zo spel je dat), een paaltje uit een reeks verkeersbederversveiligheidsaccessoires. O, jullie huidige paaltjes flitsen alleen op snelheid en door rood rijden? Hoe enorm 2000-en-laat. De MESTAfusion kan met wel tien handen tegelijk graaien voor de staat. Natuurlijk checkt hij snelheid, door rood rijden, te hard door groen rijden en dat soort beginnersdingetjes. Maar wat dacht je van kleven, rechts inhalen en allerhande illegale bochten en draaien? En dat voor maximaal 32 auto’s op tot wel 8 banen tegelijk – met een bereik van 200 meter! U vraagt, wij (nou ja, zij) flitsen. O, en hij komt in vijf té kittige kleurtjes. Check de brochure hieronder.

Waar staat hij precies?

De horrorflitspaal staat dus al in België de automobilisten de stuipen op het lijf te jagen. Maar, zo zegt een woordvoerder tegen het Nieuwsblad uit België, hij checkt alleen nog vrachtwagens. Op de E411 bij Beez is hij te bewonderen. Ga je een stukje zuidelijker kijken, dan kom je er veel meer tegen: Frankrijk heeft ze al veel breder ingezet.

Blijft het bij de horrorflitspaal?

Dat valt te bezien. Idemia, de bedenker van deze MESTAfusion, heeft nog veel meer ideeën om elke stap die je doet in de gaten te houden. Voor je eigen veiligheid, uiteraard. Hieronder een filmpje van het Orwelliaanse stadje dat ze voor ogen hebben.

Hoe bang moeten we zijn?

Er zal nog wel een generatie of wat overheen gaan voordat we elke ochtend bij het opstaan verplicht “Gegroet zijt gij, o machtige leider” in een Idemia-systeem moeten scanderen. Maar die flitspaal? Het is niet ondenkbaar dat bij de verkeersafdeling van het OM menig broekje bol gaat staan bij het lezen van de MESTAfusion-brochure. Eerst maar eens kijken hoe de Belgen het eraf brengen. Gaat hun test goed, dan is er een aardige kans dat ook wij zo’n overijverige kiekenschieter krijgen.

Maar wat nou als de horrorflitspaal er daadwerkelijk komt?

Mocht de MESTAfusion er komen, dan is een grappige flitsfoto in ieder geval niet meer zo grappig. En dan hebben we echt niets meer aan die immer sneller wordende supercars. Laat dan die vliegende auto maar komen. Die kan deze horrorflitspaal vast niet op de gevoelige plaat vastleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 − 2 =