autosalon brussel ferrari 488 spider

Sergio Marchionne kwam al eerder voorbij. Als een voorman van een niet nader te noemen Nederlandse politieke partij is de zowat pensioengerechtigde CEO volledig van mening veranderd. Hij begint er nu ook echt zelf in te geloven, want er wordt inmiddels met cijfers gesmeten.

Verdubbelen in 2022

“Ferrari gaat zijn opbrengsten verdubbelen in 2022,” aldus Sergio. Hoe dit kan? De vraag naar supercars blijft ten eerste sterk. Ondertussen lijkt Ferrari daar nou juist een beetje van af te stappen door een line-up met SUV’s, hybrides en elektro-auto’s te lanceren. O ja, er komen ook special editions, dus het is niet louter kommer en kwel. De elektromobiel zou overigens volgens Marchionne een echte supercar kunnen worden. Of, in  zijn woorden: “Als er een echte elektrische supercar komt, dan is het een Ferrari.” Sergio belooft zelfs dat als er een volledig elektrische Ferrari komt, zowel het geluid als het weggedrag op en top Ferrari zullen zijn. Zal wel weer met van die kneuterige speakertjes gebeuren.

Aandeel klimt

Pittige, maar blijkbaar ook geloofwaardige woorden van de baas, want het aandeel Ferrari klom 8 procent na deze profetische grootspraak. Daarvan leverde het gisteren aan het eind van de dag overigens weer een half procentje in, maar dan heb je netto nog steeds een lekker resultaat. Met al deze plannen, plus efficiëntere productie en wat dies meer zij, zou het merk uit Maranello 2 miljard euro moeten binnenharken in 2022. Een jaar eerder hoopt het merk met de kenmerkende rode lakkleur de net zo rode cijfers achter zich te laten.

Het wordt nog erger

Wat is een nog viezer woord voor de verstokte, conservatieve petrolhead dan ‘hybride’, ‘elektro’ of ‘SUV’? Sergio nam het in de mond. Het is bijna te walgelijk om te herhalen. Ferrari gaat… komt het… don’t shoot the messenger… downsizen. Nu zal niet direct de opvolger van de Superfast (hier te zien op de Brusselse beurs) met een driecilindertje met 15 turbo’s komen, maar een V12 is van een toekomst verzekerd.

Tranen

Dus kleinere motoren, meer elektro en een SUV… Inmiddels lijkt het erop dat Ferrari net zo goed een auto kan maken die rijdt op de tranen van fans van de oude stempel. Als Sergio zo doorgaat, zijn die straks minder schaars dan olie – en misschien zelfs elektriciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =