BMW Vision Next 100

De BMW iNext: een soort iPhone met wielen? De Beierse autobouwer schijnt dit jaar met een concept te komen dat deze naam gaat dragen. En het wordt groots.

Zelfrijdend

Tenminste, als je niet van autorijden houdt. De BMW iNext wordt namelijk een geheel zelfrijdende auto. Volgens de fabrikant kun je zelfs een uiltje knappen achter het stuur (dat er waarschijnlijk nog in zit). Op zich handig voor die avonden dat je nuchter naar de kroeg gaat, maar niet nuchter terugkomt: BMW brengt je.

Uiteraard helemaal elektrisch

Natuurlijk, uiteraard, vanzelfsprekend is BMW’s Apple-achtig genaamde creatie een volledig elektrische. Gevoed door batterijen zoeft de vierwieler rond zonder ook maar een zuchtje CO2 in de atmosfeer los te laten. BMW zelf noemt het ‘groundbreaking’ tegenover Auto Express, ondanks dat er al wat auto’s rondrijden die dit min of meer kunnen (hallo, Tesla). Nu even geen grappen over klappers maken zonder handjes. Niet grappig. Het kan.

Van deze tijd

Geheel in lijn met wat de beter boerende automobilist met ruimtebehoefte wil, wordt de BMW iNext een SUV. Hoe deze er precies uit komt te zien, is niet duidelijk. De buitenmaten zullen echter overeenkomen met die van de X5. Helemaal van deze tijd dus.

12 elektrobakken

De BMW iNext wordt in 2021 op de weg verwacht en is onderdeel van een range van niet minder dan 12 elektrische auto’s die BMW ons tegen 2025 wil hebben voorgeschoteld. Daaronder ook de i5, een sedan die moet gaan lijken op de eerder geïntroduceerde Vision Dynamics Concept (zie hieronder).

bmw vision dynamics concept

Sloganverstrengeling

Is een BMW die zelf rijdt eigenlijk nog een “ultimate driving machine”? Gaan we straks als slogan krijgen: “BMW, maakt gereden worden geweldig”? Het is allemaal nog wat onwennig en futuristisch, maar het heeft de toekomst. Ondergetekende kan bijvoorbeeld niet wachten om elke rit naar en van de kroeg per auto te gaan doen! Nog even geduld hebben, dan is het zover. Eerst maar eens die lekkere nieuwe BMW Z4 verwelkomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 + 19 =