2019 honda insight

De nieuwe Honda Insight staat te pronken in Detroit. De auto had de eer de eerste hybride te zijn die in de VS werd gepresenteerd. Daar hield de lofzang ook meteen op, want wat was het ding lelijk. Goeie god. Vooral de Prius maakte in de VS behoorlijk wat los. Net als de Honda Insight was het een behoorlijk wanstaltig apparaat, maar dat was ook weer zijn kracht. Iedereen die je zag rijden met zo’n auto, dacht: Als je zo voor gek wilt rijden, moet het je wel om het milieu te doen zijn. En hoppa, punten gescoord bij je activistenvriendjes. Datzelfde had Honda blijkbaar beoogd, maar met minder succes. Ook in Nederland is het nooit echt een feestnummer geweest voor de verkopers. Wordt de nieuwe dat wel?

2019 honda insight

Kleine maar

Er is nog een kleine maar: het gaat hier om een concept. Echter lijkt het een kleine kans dat hier nog heel veel aan gaat veranderen. De wielen zijn niet cartoonesk groot en de cockpit lijkt gewoon uit dit decennium te komen. Goed nieuws dus voor degenen die voor dit design warmlopen.

2019 honda insight

Soort 6 GT

De nieuwe Honda Insight een frisse wind door het modellengamma noemen, gaat wat ver, maar het is een grondig verbeterd design ten opzichte van het oude. Het doet een beetje denken aan een 5 (inmiddels 6) GT. Niet bepaald auto’s waar de gemiddelde liefhebber warm voor loopt, maar toch goed scorende modellen. En laten we eerlijk zijn: het oude model verder vergallen was schier onmogelijk.

2019 honda insight

Hoe rijdt het?

Nu naar het gedeelte over rijden. Dat was bij de oude niet zijn sterkste punt. De nieuwe Honda Insight gaat dat hopelijk verbeteren. Met waarschijnlijk dezelfde aandrijflijn als het nog redelijk verse Honda CR-V Hybrid prototype zal het in ieder geval best redelijk van zijn plek komen. Interessanter dan de prestaties zal de koper echter de ruimte en het kekke 8-inch scherm vinden. Eerst maar eens zien wat ervan overblijft als de realiteit de uiteindelijke vorm van de auto heeft bijgeschaafd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *