bmw z4 concept

De nieuwe BMW Z4 Concept moet het sportieve gevoel weer helemaal terug gaan brengen in de range open BMW’s. Met de huidige Z4 (ook geen sportief wonder) uit het gamma hoeft de 2-serie niet meer met alle moeite het sportiefste open jongetje van de klas meer te spelen. Afgaande op de foto’s kan de nieuwe BMW Z4 Concept dat stokje zonder problemen overnemen.

bmw z4 concept

Hoe sportief wordt hij?

Liefhebbers hopen natuurlijk met smart dat BMW de sportieve belofte inlost met een Z4 M. Hoewel de laatste serie geen M-model had (de sDrive 35is was de top van de range), hadden voorgaande series wel zo’n kekke brede jongen met vier pijpen bovenaan de range. BMW hult zich min of meer in stilzwijgen over een toekomstige Z4 M, hoewel Autocar een “niet uitgesloten” heeft losgepeuterd van Dick Hacker, de vice-president van de M-divisie.

bmw z4 concept

Enorm dik

M of geen M, de nieuwe Z4 Concept is een enorm dikke auto. Gespierd, gedrongen en vlijmscherp. In feite is hij alles wat de Z3 uiteindelijk niet was. Dat was een aaibaar autootje voor vrouwlief, die hem meestal bestelde met een klein viercilindertje. Slechts een enkele man waagde zich aan de dikste zescilinders van de Z3. Ook de rigoureus gewijzigde eerste Z4 kon, ondanks de minder allemansvriend-achtige uitstraling, het tij niet keren. Met de tweede generatie Z4 keerde BMW enigszins terug naar het allemansvriend-design. Gek genoeg kon die generatie geen potten meer breken bij het grote publiek. Van alle Z-modellen die BMW gemaakt heeft, kan gerust gesteld worden dat deze Z4 Concept het minst aaibaar is.

bmw z4 concept

Wat kunnen we verwachten?

Sorry genderneutrale tenenlopers, het moet gezegd: de nieuwe BMW Z4 Concept is een MANNENAUTO! Een onbehouwen bruut. Niet alleen in vergelijking met zijn voorgangers, maar ook in vergelijking met elke concurrent is het een ongelooflijk agressief en stoer ogende auto waar je als man in gezien mag en wilt worden. De vraag is alleen voor hoe lang. Wordt ook dit uiteindelijk toch die kekke auto waarmee Mien uit Warmond aan haar vriendinnen kan laten zien dat ze echt nog wel jong van geest is? Is dit straks de keuze van Sergio om in naar huis te flaneren na de laatste hand te hebben gelegd aan de coupe van voornoemde Mien? Met andere woorden: valt ook de nieuwste generatie BMW Z4 binnen enkele maanden ten prooi aan de dames(kappers)? En wil je er dan als man, zelfs al ben je zo stoer en ruig als bovenstaande knaap, nog in gezien worden? Het zal erom gaan spannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 22 =