jaguar autosalon brussel

Met de F-Pace bracht Jaguar een serieuze speler op de SUV-markt. Nu gaan ze het een segmentje lager proberen met de E-Pace. Op de Autosalon van Brussel trok de auto veel bekijks.

Als eerste valt de aaibaarheid van de E-Pace op. Waar de F-Pace strakke, scherpe lijnen heeft, kijkt de E-Pace heel vriendelijk uit zijn ogen en heeft hij een wat bollere carrosserie. ‘Guitig’, ‘kek’, ‘lief’, ‘poppig’, het zijn zomaar woorden die in je opkomen bij het zien van dit felrode rakkertje.

jaguar autosalon brussel

Let even goed op de vanafprijs die op de vloer staat. Daar mag je in ons gezellige belastinglandje dus nog even 11.000 euro bij optellen. Krijg je wel een stuk beter asfalt voor terug, al is dat verband niet rechtevenredig te noemen. De beoogde concurrentie (Audi Q3, BMW X1) is echter wél voor rond de op de vloer genoemde prijs te krijgen. Ook concurrent Range Rover Evoque is ietsje goedkoper. Dat, gecombineerd met de lichte voorkeur in ons land voor de Duitse merken, maakt dat Jaguar zijn borst nat mag maken.

jaguar autosalon brussel

Minder aaibaar, maar zeker net zo leuk om te zien is de Jaguar I-Pace, Jaguar’s visie op een elektrische SUV. We gaan er allemaal aan geloven, dus waarom niet eens met de stroom mee zwemmen?

Wat specificaties op een rijtje: 400 pk, 700 Nm koppel, ongeveer 4 seconden van 0 tot 100 km/h. Luchtkasteel? Verre van! De auto moet in de tweede helft van dit jaar op de markt komen. Benieuwd wat de prijzen zullen zijn!

jaguar autosalon brussel

Hier meer van de Belgische Salon.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 + 5 =