rolls royce ghost autosalon brussel

Met veel plezier loop je van stand naar stand op zo’n Autoshow. Zo ook de Autosalon in Brussel. Een merk als Rolls-Royce hoort aan dat plezierige gevoel bij te dragen. Dat lukte maar half.

Rolls-Royce deelde op de Autosalon in Brussel de stand met McLaren. Dat is niet zo vreemd: wil je een auto van beide merken kopen, dan kun je bij een en hetzelfde aanspreekpunt terecht. Het delen van de stand werd alleen maar logischer, omdat beide Britse merken hadden besloten met slechts twee modellen uit te pakken. Die van McLaren vind je hier, de modellen van Rolls-Royce bespreken we hieronder.

rolls royce dawn autosalon brussel

Ten eerste was er de Dawn, de open variant van het instappertje uit Derby. Aangezien het model niet nagelnieuw meer is, volstaat een shot van het interieur. Ingetogen zwart met een frivool oranje accentje. Een hoop auto om van te houden, met een gewicht van krap 2,5 ton. Helaas geen prijskaartje van 2,5 ton (al is dat al een flink bedrag): €425.000 wil de dealer op de rekening. Tenminste, als je geen enkele optie aankruist. Verwacht echter niet voor veel minder dan 5 ton een nieuwe Dawn mee te nemen.

rolls royce ghost autosalon brussel

Dan was er nog de nieuwe Rolls-Royce Ghost. In principe groot nieuws, want de auto is sinds kort in het nieuw gestoken. Daarbij hoort ook een nieuw interieur, dat een soort combinatie van modern en oubollig poogt uit te stralen. Het zal vast subliem afgewerkt zijn met alleen maar de allerzachtste kalfjes en allersterkste bomen, maar mijn smaak is het niet.

rolls royce ghost autosalon brussel

Dan de buitenkant. Nu kan ik me voorstellen dat je, omringd door woestijn en bijna smeltend door de verzengende hitte, wel eens een gek idee hebt. Maar wie bedenkt deze afgrijselijke kleurencombinatie? Erger nog: wie vindt het een goed idee om hier ook nog geld aan uit te geven? En niet een klein zakcentje, maar minimaal 3,5 ton! Smaak is niet te koop… Gelukkig was er meer op de beurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 × 27 =