straatlegale McLaren P1 GTR te koop

De McLaren P1 GTR is veel, heel veel. Wat hij niet is, is straatlegaal. Tenminste, uit de fabriek. Wie destijds vriendelijk bedankte voor de P1 GTR omdat flaneren over de boulevard onmogelijk was, krijgt nu een mooie tweede kans. Autodealer Tom Hartley Jnr biedt namelijk een door Lanzante Motorsport straatlegaal gemaakte McLaren P1 GTR aan.

straatlegale McLaren P1 GTR te koop

Er is een maar

Het lijkt perfect: een onmogelijk snelle, ongekend exclusieve en ontiegelijk hitsige trackday hypercar, klaar voor de straat. Met slechts 852 mijlen op de teller! Er is echter 1 maar: je moet wel de folie ervan aftrekken. Om de een of andere reden leek het de vorige eigenaar een goed idee om de auto in een Lark-livery te steken. Voor de millenials: in deze livery was de legendarische F1 GTR gestoken die onder andere het GT500-kampioenschap in Japan won in 1996. Neem dus je föhn mee en slik nog wat calciumtabletjes, want de nagels moeten even aan de slag.

straatlegale McLaren P1 GTR te koop

Unieke GTR

Als je eenmaal klaar bent met peuteren, heb je een unieke rode P1 GTR. De GTR is een lichtere, snellere uitvoering van de toch al niet misselijke P1. Om er maar wat cijfertjes in te gooien: dankzij 83 pk meer (in totaal 986 stuks) zit je in 2,4 seconden op de 100 km/h en door lichter gewicht en meer downforce kun je bochten nemen met 1,54 G. Dat vereist overigens de nodige ballen, want het prijskaartje komt hoogstwaarschijnlijk boven de 4 miljoen euro uit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 17 =