chevrolet corvette zr1 configurator

De laatste der Mohikanen. Zo zou je deze Corvette-serie kunnen bestempelen. Immers, een Corvette met middenmotor zal het stokje gaan overnemen. Voordat het zover is, kunnen we eerst nog eens lekker gaan friemelen aan de verse Chevrolet Corvette ZR1. Virtueel, tenminste, want de configurator is vandaag live gegaan.

Het eerste wat je gaat doen bij het openen van de configurator (je vindt ‘m hier), is huilen. Waarom doet onze overheid toch zo lastig?! Vanaf pak ‘m beet 120.000 dollar koop je in de VS een ‘kale’ ZR1. Dat vertaalt zich momenteel naar een kleine 97.500 euro. Inderdaad: daarvoor word je in Nederland schuddebuikend de Chevrolet-dealer uitgebonjourd. Prijzen voor de veel minder sterke Corvette Stingray beginnen namelijk pas bij een kleine 125.000 euro. Zet je over deze hobbel heen, en je komt in een oase van opties terecht.

chevrolet corvette zr1 configurator 4

We pakken een Chevrolet Corvette ZR1 Convertible. Ja ja, nep-purist, zondagsrijder, whatever. Rijden is gewoon leuker met je tronie in de wind.

chevrolet corvette zr1 configurator

Allereerst kiezen we de trim. Natuurlijk pak je het 3ZR-pakket, waarbij je 755 pk sterke monster overal zacht leer krijgt en de spoiler lekker te verstellen is. Door naar de kleur. Standaard staat deze ingesteld op een 995 dollar kostende Sebring Orange Tintcoat, en dat staat ‘m geweldig. Die nemen we. Leuk is, dat je hierbij elke kleur cabriokap kunt kiezen, waarbij alles anders dan zwart een enorme aanslag op je netvlies is. Goed dat het kan. Uiteraard moet het oranje terugkomen in het stiksel van het interieur. Daarvoor moeten er ook kuipstoelen en andere wielen aan de auto toegevoegd worden, maar dat is prima.

chevrolet corvette zr1 configurator 3

Tijd voor de zaken die er echt toe doen, zoals een performance suspension. Dat is een onderdeel van het Track Performance Package. Door dat vinkje zitten we nu op net geen 145.000 dollar. In het pakket zitten ook de Carbon Flash-gekleurde wielen (19″ voor en 20″ achter), en die staan ‘m leuk. Die houden we dus.

chevrolet corvette zr1 configurator 5

Het blijft een Amerikaan, dus we pakken de automaat. Er zitten flippers bij. Bovendien heeft de automaat een verzet extra (8 versus 7), wat vast iets doet met de Nederlandse belastingen. Waarom zou je niet praktisch dromen? Dat voordeel zal niet gelden voor de carbon naafdoppen, maar die kleuren leuk bij de rest. Doen we nog een carbon kentekenplaathoudertje achter, en dan is het tijd om door te gaan naar het interieur. De teller staat overigens op 146.625 dollar.

chevrolet corvette zr1 configurator 2

We doen er een setje bagage bij. Altijd handig, want Joost mag weten hoe je een normale koffer in de achterbak krijgt. Gek dat deze optie niet bij de accessoires stond, waar we nu in beland zijn. Een luchtgeleider voor het met de kap open rijden is een must voor 995 dollar, zeker in verhouding tot de lol die je eraan gaat beleven. Daarmee zijn we er wel. Totale kosten (in de VS): 147.545 dollar. Een koopje voor zo’n beest. Jammer genoeg zal dit eerder richting het dubbele gaan in Nederland. Voor de liefhebber hier een link naar de PDF met het overzicht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 × 25 =