3d print auto

Weet je nog hoe je als kind schriften voltekende met autootjes? Veel van die autootjes zullen op de een of andere manier verdomd veel gelijkenissen hebben vertoond met een Opel Ascona. Mocht je tussen al deze Ascona-derivaten nog een modelletje vinden dat de tand des tijds heeft doorstaan, en mocht er toevallig een (ongetwijfeld flinke) zak geld naast liggen, dan kun je eens een telefoontje naar Hackrod wagen. Zij kunnen je tekening omzetten in een rijdende auto.

In deze tijd, waarin je kittige autootjes helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen, en de “be unique” en “be you”-achtige teksten van automerken je om de oren vliegen, is er een nieuw merk dat daadwerkelijk iets unieks voor je kan regelen. Het eerdergenoemde Hackrod kan met jou samen zorgen dat jouw tekening uiteindelijk wordt omgezet in een werkelijk rijdende, straatlegale auto. Moet je wel met iets meer aan komen zetten dan bovenstaande tekening, waarschijnlijk (©2018 ondergetekende, by the way). In onderstaande video leggen de heren uit hoe het allemaal in zijn werk gaat.

De auto in bovenstaande video is een bestaande auto. La Bandita laat zien dat het daadwerkelijk mogelijk is om met behulp van een 3D-printer een auto op de markt te zetten. Check ook de asymmetrische koplampen à la BMW S1000RR. Heel geinig. Maar terug naar het proces: Hackrod is dus voornemens een auto geheel naar de wensen en (voor zover toereikend en voorhanden) ontwerpen van de cliënt vorm te geven. Eat your heart out met je ene geprinte onderdeeltje, Mercedes-Benz! Overigens kun je ook gewoon een La Bandita tot in de puntjes naar eigen smaak samenstellen. Er ligt een gerecyclede Tesla-aandrijflijn in, voor wie geen moeite heeft met elektrisch rijden.

hackrod

Uiteraard is Hackrod niet gewoon een autobouwer. Naar eigen zeggen zijn het pioniers die af willen rekenen met het tijdperk dat Henry Ford inzette toen hij de massaproductie van de Model T Ford begon. Hoe ze dit doen? Met allemaal 21e-eeuwse termen als ‘cloud computing’, ‘crowd sourcing’ en meer van dat al. In tegenstelling tot alle borstkloppende net uit de grond gestampte schuurenthousiastelingen die een schets tonen en ons beloven dat die binnen een jaar transformeert tot een tweehonderdmiljoenmiljard kilometer per uur rijdende hypercar, lijkt dit project nog wel ergens toe te leiden. Misschien niet voor deze fabrikant, maar zeker in de toekomst voor een fabrikant die een soortgelijk kunstje probeert. Net als elektrisch rijden en autonoom rijden is 3D-printen namelijk een concept dat de toekomst heeft, of je het nu wilt of niet. Met vormen als van deze La Bandita wordt die toekomst een stuk makkelijker te accepteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 × 10 =